Back on track?! Weer terug in je routine na de vakantie –TIPS–

De vakantie is (bijna) voorbij en dat betekent dat het 'normale' leven weer gaat beginnen; werk, school, sporten, studeren...etc. Hoe kom je weer terug in je (normale) ritme? BACK ON TRACK TIPS

Het is gewoon weer even wennen. Na de vakantie weer aan het werk, kinderen naar school, sporten, het wordt alweer eerder donker en de eerste blaadjes worden bruin (neeehhhhh)….

Vooral na een heerlijke en lange zomer (vakantie) kost het even tijd om je ritme weer te vinden. Heb je er ook weer zin in? Lekker sporten en wellicht wat vakantiekilo’s kwijt raken? Ik heb een paar tips voor je. 


Back on track tips 

Hierbij een aantal tips die je kunt toepassen;

1: Maak een weekplanning, hiermee creëer je overzicht en voorkom je onnodige stress. Het plannen van een week vooruit zorgt er ook voor dat niet direct te veel hooi op je vork neemt, want dat is helemaal niet handig na de vakantie. Alhoewel je nu helemaal opgeladen bent en ‘ready to go’, je kunt deze energie beter een beetje verspreiden:). Kijk gedurende de week wat je prettig vindt en wat niet en pas het waar nodig voor de volgende week aan. Geef jezelf de tijd om je ritme weer te vinden. 

 

2: Wil je weer gaan sporten? Of misschien je sportroutine aanpassen nu de kinderen weer naar school gaan/ en je meer tijd hebt?! Wist je dat je niet altijd perse harder, of langer hoeft te gaan trainen?  Maar dat een verandering van de tijd waarop je sport ook een groot verschil kan maken.

Bijvoorbeeld sporten in de ochtend; niet alleen een energieke start van de dag, maar ook de rest van de dag zul je gemotiveerder zijn om gezonde maaltijden te kiezen en blijf je ook gedurende de dag actiever. Kortom: probeer als het gaat om sporten ook eens wat anders uit. 

 

3: Gezonde keuzes maken?! Tijdens de vakantie lekker genoten van een drankje op het terras, een uitgebreid ontbijt enz… ? Helemaal prima….Maar misschien merk je toch dat je broek wat strakker is gaan zitten en je wilt de vakantiekilo’s kwijt. Wat je nu niet wilt gaan doen is een CRASHDIEET!!!! Ik roep dit natuurlijk al jaren:)

Om lekker in je vel te zitten is gezond eten belangrijk. En vooral het maken van gezonde en bewuste keuzes. Bij een dieet of afvalmethode draait het vaak om ‘goed’ of ‘slecht’, of wat mag ik wel en wat niet. En dit nu juist een ‘mindset’ waar je vanaf wilt. De volgende vragen kunnen je daarbij helpen als het gaat op eetkeuzes. 

In plaats van:

– Mag ik dit? ——– Wil ik dit?

– Hoeveel mag ik eten? ——- Hoeveel eten heb ik nodig?

– Val ik hierdoor af? ——– Voorziet dit in mijn behoefte?

 

4: Geef jezelf een compliment. Uit het Happier Life E-Book 28 days to a Happier Life 

Jezelf een compliment geven. Of een paar WHY NOT?! Ik weet het, dat is lastig en raar. Waarom zou je dat doen? JA! en juist precies daarom….

Soms is het nodig om eerst je routine of partoon te doorbreken. Ze zeggen niet voor niks dat de ‘MAGIE GEBEURT BUITEN JE COMFORTZONE…’.En daarom dus deze TIP.  

Bijvoorbeeld: Zeg tegen jezelf waar je goed in bent, wat je goed doet, of hebt gedaan. Probeer het maar eens, het kan geen kwaad:) en vindt je het toch nog erg lastig, geef dan een compliment aan een ander en zie wat dit doet. 

Happier Life - 28 Days To A Happier Life

 

Het E-Book: 28 days to a Happier Life. In 28 dagen naar een gezond en evenwichtig leven? Bestel hier het E-BOOK. Of ontvang het E-Book gratis bij een onbeperkt sport abonnement. 

  • In het boek ga ik dieper in op de onderwerpen voeding, mindset en ontspanning. Het boek geeft je allerlei praktische tips en opdrachten voor thuis
  • Maak kennis met Yoga en start je eigen ‘ daily’ routines
  • Workout schema’s en uitleg
  • Oefeningen om zelfbewuster te worden
  • Start met mindful eten

Hoe kun je dan gezonde (eet)gewoontes creëren, die voor JOU werken? Waardoor je lekker in je vel zit en je energiek voelt.

Met mindful eten focus jij je op het creëren van gezonde gewoontes die je dagelijkse kunt toepassen. Daarom is het geen dieet! Bij een dieet gaat het vaak om tijdelijke, soms drastische veranderingen. Veranderingen die veel wilskracht vereisen en daardoor soms lastig vol te houden zijn. Een dieet kan je ook structuur geven en dit is wat veel vrouwen fijn vinden, maar zodra de structuur verandert door vakantie, feestjes, weekend, verjaardag, “ach doe gezellig mee”….je weet wel. Dan wordt het lastig! Het begint met een dag, paar dagen even minder streng zijn en vervolgens ben je terug bij af.

⇒MINDFUL ETEN EN BEWEGEN

  • Breng je hormonen in balans
  • Meer ontspanning en rust
  • Verbetering van slaap en herstel
  • Gezonde relatie met voeding